İmece hayat buldu mahalleye kazandırıldı!

18.08.2019 - 14:46, Güncelleme: 05.11.2020 - 18:11 3014+ kez okundu.
 

İmece hayat buldu mahalleye kazandırıldı!

Zonguldak'ın Beycuma Beldesi Hacıali Köyü Alivelioğlu Mahallesinde son yıllarda kaybolan imece usulü işbirliği yeniden hayat buldu. Mahalle sakinleri ve yardım severlerin yardımı ile daha önce mahalleye yaptırılan caminin ardından cenaze günleri ve bayramlarda vatandaşlara ikram yapılmak üzere yine imece usulü yemekhane mahalleye kazandırıldı.  ALLAH RAZI OLSUN Cenaze ve cenaze Kur'an'ının yanı sıra bayramlarda da vatandaşlara ikram etmek için yemeklerin çıkacağı yemekhane 250 kişiye hizmet verecek. Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Muhammet Akalın, "Yardımsevelerimiz ile birlikte yapılan caminin yanı sıra yemekhanemizi de mahallemize kazandırdık. 250 kişiye buradan yemek çıkarabileceğiz. Özellikle cenazelerde cenaze sahiplerinin bir nebze olsun yükünü hafifletmek için bu yemekhaneyi imece usulü yaptık. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun" ifadelerini kullandı.

Zonguldak'ın Beycuma Beldesi Hacıali Köyü Alivelioğlu Mahallesinde son yıllarda kaybolan imece usulü işbirliği yeniden hayat buldu. Mahalle sakinleri ve yardım severlerin yardımı ile daha önce mahalleye yaptırılan caminin ardından cenaze günleri ve bayramlarda vatandaşlara ikram yapılmak üzere yine imece usulü yemekhane mahalleye kazandırıldı. 

ALLAH RAZI OLSUN

Cenaze ve cenaze Kur'an'ının yanı sıra bayramlarda da vatandaşlara ikram etmek için yemeklerin çıkacağı yemekhane 250 kişiye hizmet verecek. Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Muhammet Akalın, "Yardımsevelerimiz ile birlikte yapılan caminin yanı sıra yemekhanemizi de mahallemize kazandırdık. 250 kişiye buradan yemek çıkarabileceğiz. Özellikle cenazelerde cenaze sahiplerinin bir nebze olsun yükünü hafifletmek için bu yemekhaneyi imece usulü yaptık. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun" ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve karar67.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.