Sevda Tosun
Köşe Yazarı
Sevda Tosun
 

Kaç sayfaymış?

KAÇ SAYFAYMIŞ? Dünya üzerinde binlerce yazar ve yüzbinlerce kitap var. Karikatür kitapları, biyografiler, ansiklopediler, romanlar, akademik kitaplar vs. Bir sürü çeşitten bahsetmek mümkün. Anlayacağınız müthiş bir zenginlik söz konusu. Yazar ve kitap niteliğine girmeden şunu söyleyebilirim ki her kitap az ya da çok fayda sağlar. Ya bilginize bilgi katarsanız ya yanlış bildiğinizi düzeltirsiniz ya da bilginizden emin olursunuz… Hiç olmadı ruhunuzu doyurursunuz. Duygularınız ve yaşam enerjiniz yenilenir. Hayata farklı bakmayı öğrenirsiniz. Konuşma yetiniz artar. Hayatın farklı farklı anlamlarını keşfedersiniz. Şuna hep inanmışımdır: Ruhun gıdası müzik ve kitaptır. Hoş bir müzik, kaliteli bir kitabın veya şiirin iyi gelmeyeceği bir ruh zannediyorum ki yoktur.   İşte tüm bunları düşünerek bir sahafın raflarında geziniyordum. Düşüncelerimden kendi yaşlarımda bir gencin sahaf sahibine sorduğu soruyla sıyrıldım. -Sizde az sayfalı kitap var mı şöyle popüler bir kitap da olur?   Gözlerimin iri iri açıldığını ve şaşkınlıkla baktığımı fark edememişim bile. Sahaf sahibine döndüm. O bu sorulara alışmış gibiydi. Eline bir kitap tutuşturup gönderdi. Tekrar düşünmeye koyuldum. Yazarı sormamıştı. Kitabın konusunu veya türünü de… Öylece alıp gitmişti. Belli ki akşam atacağı instagram hikayesi için konu malzemesi aramıştı kendine. Biz kitap okuma oranına az diyoruz ama şahit olduğum diyalogdan sonra diplerde olduğumuzu anladım. Halbuki gelişmenin önündeki en büyük engeldir okumamak… Ne diye hala inat ediyorsak? İnsanlara kitap hediye edip şevklendirmek, çocuklara kitap okumak dışında bir şeyler daha yapabilir miyim diye düşünüyorum. Ama yine de çok üzülüyorum dostlarım. Çok…      
Ekleme Tarihi: 13 Eylül 2020 - Pazar

Kaç sayfaymış?

KAÇ SAYFAYMIŞ?

Dünya üzerinde binlerce yazar ve yüzbinlerce kitap var. Karikatür kitapları, biyografiler, ansiklopediler, romanlar, akademik kitaplar vs. Bir sürü çeşitten bahsetmek mümkün. Anlayacağınız müthiş bir zenginlik söz konusu.

Yazar ve kitap niteliğine girmeden şunu söyleyebilirim ki her kitap az ya da çok fayda sağlar. Ya bilginize bilgi katarsanız ya yanlış bildiğinizi düzeltirsiniz ya da bilginizden emin olursunuz… Hiç olmadı ruhunuzu doyurursunuz. Duygularınız ve yaşam enerjiniz yenilenir. Hayata farklı bakmayı öğrenirsiniz. Konuşma yetiniz artar. Hayatın farklı farklı anlamlarını keşfedersiniz.

Şuna hep inanmışımdır: Ruhun gıdası müzik ve kitaptır. Hoş bir müzik, kaliteli bir kitabın veya şiirin iyi gelmeyeceği bir ruh zannediyorum ki yoktur.

 

İşte tüm bunları düşünerek bir sahafın raflarında geziniyordum. Düşüncelerimden kendi yaşlarımda bir gencin sahaf sahibine sorduğu soruyla sıyrıldım.

-Sizde az sayfalı kitap var mı şöyle popüler bir kitap da olur?

 

Gözlerimin iri iri açıldığını ve şaşkınlıkla baktığımı fark edememişim bile. Sahaf sahibine döndüm. O bu sorulara alışmış gibiydi. Eline bir kitap tutuşturup gönderdi.

Tekrar düşünmeye koyuldum. Yazarı sormamıştı. Kitabın konusunu veya türünü de… Öylece alıp gitmişti. Belli ki akşam atacağı instagram hikayesi için konu malzemesi aramıştı kendine.

Biz kitap okuma oranına az diyoruz ama şahit olduğum diyalogdan sonra diplerde olduğumuzu anladım.

Halbuki gelişmenin önündeki en büyük engeldir okumamak…

Ne diye hala inat ediyorsak?

İnsanlara kitap hediye edip şevklendirmek, çocuklara kitap okumak dışında bir şeyler daha yapabilir miyim diye düşünüyorum.

Ama yine de çok üzülüyorum dostlarım. Çok…

 

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve karar67.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.