Sevda Tosun
Köşe Yazarı
Sevda Tosun
 

Eğitimde fırsat eşitliği

EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ Eğitimde fırsat eşitliği nedir? Fırsat eşitliği önemli midir? Belki çoğumuz pandemi süreci yaşanmadan önce bu konular üzerinde pek durmuyorduk. Hatta belki de işin ucunun nerelere varabileceğini tahmin edemezdik. Çünkü yüz yüze eğitim gerçekleştirilirken şöyle bir algı vardı: Köy okulları yok mu canım? Var. Hepsi de eğitim görüyor. Şehrinden köyüne imkân var. Ama bunun böyle olmadığını tüm Türkiye gördü. İnterneti olmayan köyler, teknolojik imkânlardan yoksun birçok öğrenci; pandeminin belki de en büyük darbesini yedi. Şöyle düşünüyorum ki; bir çocuğa yapılabilecek en büyük kötülüklerden biri de eğitim-öğretim hakkından yoksun bırakmaktır. Yakın çevremde, köy olmasına bile gerek yok, buna sıkça şahit oluyorum. Üniversite öğrencisinin ödevleri sebebiyle borçla bilgisayar alması ve yahut henüz ilköğretim çağındaki bir çocuğun daha şimdiden okula ve eğitime karşı olumsuz reaksiyon göstermesi vs. Tamam! Belki bu pandemiyi öyle kolayca atlatamayacağız ve fakat bu demek değildir ki öğrencileri de mağdur edeceğiz. Bir öğretmen adayı olarak öğrencilerin bu mağduriyeti beni çok üzüyor. Sizi üzmüyor mu? Bir an önce internet altyapısının genişletilmesi ve küçükten büyüğe bütün öğrencilere teknolojik araç imkânı sağlanması elzemdir. Yoksa bu gidişle pandemi, sağlıktan daha çok zarar getirecek. Çünkü unutmamak gerekir ki eğitimin aksadığı toplumlar ağır ağır çürümeye ve en sonunda da yıkılmaya mahkûmdur. Daha adil bir eğitim anlayışı görmek dileğiyle…
Ekleme Tarihi: 06 Ocak 2021 - Çarşamba

Eğitimde fırsat eşitliği

EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ

Eğitimde fırsat eşitliği nedir? Fırsat eşitliği önemli midir?

Belki çoğumuz pandemi süreci yaşanmadan önce bu konular üzerinde pek durmuyorduk. Hatta belki de işin ucunun nerelere varabileceğini tahmin edemezdik.

Çünkü yüz yüze eğitim gerçekleştirilirken şöyle bir algı vardı:

Köy okulları yok mu canım? Var. Hepsi de eğitim görüyor. Şehrinden köyüne imkân var.

Ama bunun böyle olmadığını tüm Türkiye gördü. İnterneti olmayan köyler, teknolojik imkânlardan yoksun birçok öğrenci; pandeminin belki de en büyük darbesini yedi. Şöyle düşünüyorum ki; bir çocuğa yapılabilecek en büyük kötülüklerden biri de eğitim-öğretim hakkından yoksun bırakmaktır.

Yakın çevremde, köy olmasına bile gerek yok, buna sıkça şahit oluyorum. Üniversite öğrencisinin ödevleri sebebiyle borçla bilgisayar alması ve yahut henüz ilköğretim çağındaki bir çocuğun daha şimdiden okula ve eğitime karşı olumsuz reaksiyon göstermesi vs.

Tamam! Belki bu pandemiyi öyle kolayca atlatamayacağız ve fakat bu demek değildir ki öğrencileri de mağdur edeceğiz. Bir öğretmen adayı olarak öğrencilerin bu mağduriyeti beni çok üzüyor. Sizi üzmüyor mu?

Bir an önce internet altyapısının genişletilmesi ve küçükten büyüğe bütün öğrencilere teknolojik araç imkânı sağlanması elzemdir.

Yoksa bu gidişle pandemi, sağlıktan daha çok zarar getirecek. Çünkü unutmamak gerekir ki eğitimin aksadığı toplumlar ağır ağır çürümeye ve en sonunda da yıkılmaya mahkûmdur.

Daha adil bir eğitim anlayışı görmek dileğiyle…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve karar67.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.