Mustafa Çağlayan: Demokrasi kültürünü hazmedemeyenlerin dili

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan son Belediye meclis toplantısında CHP Grup Başkanvekili Atınç Kayınova’nın AK Parti grubunu hedef almasını eleştirdi.

 

Zonguldak Belediyesi’nin son meclis toplantısında CHP Grup Başkanvekili Atınç Kayınova'nin Ak Parti Grubu'nu hedef alarak 'Buraya gelmemeniz lazım' demesi üzerine büyük tartışma çıktı.

 

AK Partili Belediye Meclis Üyesi Muhammet Yazıcı "Siz kimsiniz de bize buraya gelmemeniz lazım diyorsunuz. Beni halk seçti, terbiyesizlik yapma. Grubumuzdan özür dileyin" diye çıkıştı.

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan tartışma ile ilgili: “Artık belediyeyi yönetmeye,  belediye meclisini, milletimiz tarafından seçilmiş belediye meclis üyelerine hakaret etmeden yönetmeye ve hizmet etmeye odaklanmanızı tavsiye ediyoruz.”dedi.

 

Çağlayan’ın açıklaması şöyle: “Zonguldak Belediye Meclisi Temmuz ayı ikinci oturumunda yaşanan tartışma, siyasi nezaketsizliğin en keskin örneklerinden biri olarak dikkat çekti. Bizler Zonguldak’ta siyasi nezaket için çabalarken, bazı şahısların gündemi germesini kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Biz, Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem’e hayırlı olsuna geldiğimizde, şehrimizin menfaatine, vatandaşımızın hayrına olacak işlerde yanlarında olacağımızı ve destek olacağımızı belirtmiştik. Size uzattığımız eli belediye meclisinde, haddiniz olmayarak ‘meclise gelmeyin’ diyerek geri ittiniz. Size attığımız adımları yok saydınız. Vatandaşlarımızın oyları ile sandıktan çıkmış bir seçilmişe yapılan bu söylem demokrasinin kara günüdür. Belediye meclisinde göstermiş olduğunuz yaklaşım ve tavrınızın karşılığında kendilerine yakışır bir biçimde üslup ve tavır ortaya koyan belediye meclis üyelerimizi tebrik ediyorum. Aslında hak ettiğiniz tavır,çok daha sert olması gereken bir tavırdır ancak herkes kendisine yakışanı yapar. Dün belediye meclisinde yaşananlar göstermiştir ki enflasyonun çok çok üzerinde her kaleme zam yaparak,göreve geldiğinizde belediyenin duvarına astığınız borç tablosunun neden asıldığı da anlaşılmış oldu. Yaptığınız acımasızca zamlara bir kılıf olarak borç edebiyatına sarıldınız. Son tahlilde sizin daha önceki dönemlerinizden kalan borçların büyük bir bölümü bizim dönemimizde ödenmiştir. Gerek hibe alarak gerek makina teçhizatını geliştirerek gerek proje destekleri alarak hem borç ödemiş hem de hizmet yapmış bir belediye devraldınız. Böyle bir belediye devralmanıza rağmen algı ve manipülasyon peşinde gezmekten başka hiçbir şey yapmadınız. ‘Çöpler toplanmıyor’ diyoruz ‘para yok’ diyorsunuz. ‘Sular akmıyor’ diyoruz ‘borç var’ diyorsunuz. Artık belediyeyi yönetmeye,  belediye meclisini, milletimiz tarafından seçilmiş belediye meclis üyelerine hakaret etmeden yönetmeye ve hizmet etmeye odaklanmanızı tavsiye ediyoruz. Milletimizin oyları ile seçilmişlere ‘meclise gelmeyin’ demek demokrasi kültürünü hazmedemeyenlerin dili olsa gerek. Biz belediye meclisinde Zonguldaklı vatandaşlarımızın hakkını sonuna kadar ‘gelmeyin’ deseler bile savunmaya devam edeceğiz.