En genç belediye başkanından müthiş proje: Aylık 500 bin lira cepte kalacak

Elvanpazarcık Belediyesi’nin hayata geçirdiği su hattı projesi ile aylık 500 bin lira tasarruf sağlanacak.

 

Elvanpazarcık Belediyesi’nin Zonguldak Valiliği desteği ile projelendirdiği ‘İçilebilir Su Hattı Projesi’nde iki kilometrelik ilk etap geçildi.

 

Beldede bulunan su kaynağının projelendirilmesi ile su pompası kullanılmadan evlere dağıtılacak olan içme suyunun Elvanpazarcık’a büyük tasarruf imkanı sağlayacağı öğrenildi. Kış mevsiminde elektrikli su pompaları sebebiyle 250 bin lira olan elektrik faturasının yaz mevsiminde ise 500 bin lira seviyelerine kadar çıkması üzerine Elvanpazarcık Belediye Başkanı Ümit Uzun yeni su hattı projesini hayata geçirdi. Altı kilometrelik projenin iki kilometrelik ilk etabı belediye personelinin çalışmaları ile devam ediyor. Elektrik faturasından sağlanacak tasarruf ile birlikte ilerleyen dönemlerde ELvanpazarcık halkının su faturalarına zam gelmeyeceği öğrenildi. Projenin geri kalan dört kilometrelik kısmının ise Kurban Bayramı öncesinde bitirileceği belirtildi.

 

“SU FATURALARINA ZAM GELMEYECEK”

Altı kilometrelik içilebilir su hattı projesine ilişkin açıklama yapan Elvanpazarcık Belediye Başkanı Ümit Uzun, “Bu projede suyu pompalarla değil kendi cazibesi ile vatandaşlarımıza götüreceğiz. Beş mahallemiz bu projeden faydalanacak. Kış aylarında aylık 250 bin yaz aylarında ise 500 bin lira gelen elektrik faturası yükünden kurtulmuş olacağız. İlk etapta iki kilometrelik bölümü bitirdik. Toplamda altı kilometrelik bir proje. Projelendirmede Zonguldak Valiliği de çok büyük destek verdi. Geri kalanı belediyemizin öz sermayesi ile yapıyoruz. Su pompaları sebebiyle gelen elektrik faturaları belediye bütçemizin 4’te 1’ini kapsıyor. Yaz aylarında 4’te 2’yi buluyor. Bu proje ile ilerleyen dönemde su faturalarına zam yapılmayacak. Kurban Bayramı öncesinde ise projemiz bitirilecek. Bölgemize ve beldemize hayırlı olsun.” dedi.