Yaban hayat Zonguldak semalarında

Çaycuma 19.10.2018 - 17:10, Güncelleme: 05.11.2020 - 18:10 2637+ kez okundu.
 

Yaban hayat Zonguldak semalarında

Sonbahar’ın gelmesi beraber göç yollarına düşen göçmen kuşların izlediği rota üzerinde bulunan Zonguldak’ta görenleri büyüleyen manzaralar yaşanıyor. Yaklaşık bir aydır yoğun göçün yaşandığı Zonguldak semalarında yabani hayatın gerçekleri çıplak gözle görülebiliyor.  Yabani kuşların Eylül, Ekim, Kasım aylarında da Avrupa'dan Türkiye üzerinden Afrika'ya göç ettiği biliniyor. Göçmen kuşların ‘V’ şeklinde uçmalarının sebebi ise ‘enerji tasarrufu’ olarak açıklanıyor. Kuşlar yer yüzünün ısınmasıyla birlikte oluşan holizondan hava akımına kapılarak çok yüksek irtafalara çıktıkları buradan kanatlarını çırpmadan süzüldükleri uzmanlar tarafından belirtiliyor. Göçmen kuşların kanat çırpmadan uçmaları, kanat çırparak uçmalarına nazaran daha az enerji harcamalarına sebep olduğu için yaklaşık yüzde 27'lik bir enerji kazançları olduğu öğrenildi.

Sonbahar’ın gelmesi beraber göç yollarına düşen göçmen kuşların izlediği rota üzerinde bulunan Zonguldak’ta görenleri büyüleyen manzaralar yaşanıyor. Yaklaşık bir aydır yoğun göçün yaşandığı Zonguldak semalarında yabani hayatın gerçekleri çıplak gözle görülebiliyor.  Yabani kuşların Eylül, Ekim, Kasım aylarında da Avrupa'dan Türkiye üzerinden Afrika'ya göç ettiği biliniyor.

Göçmen kuşların ‘V’ şeklinde uçmalarının sebebi ise ‘enerji tasarrufu’ olarak açıklanıyor. Kuşlar yer yüzünün ısınmasıyla birlikte oluşan holizondan hava akımına kapılarak çok yüksek irtafalara çıktıkları buradan kanatlarını çırpmadan süzüldükleri uzmanlar tarafından belirtiliyor. Göçmen kuşların kanat çırpmadan uçmaları, kanat çırparak uçmalarına nazaran daha az enerji harcamalarına sebep olduğu için yaklaşık yüzde 27'lik bir enerji kazançları olduğu öğrenildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve karar67.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.