Veren mi, alan mı, aracı olan mı suçlu?

14.06.2020 - 21:01, Güncelleme: 05.11.2020 - 18:11 2714+ kez okundu.
 

Veren mi, alan mı, aracı olan mı suçlu?

Zonguldak Valiliği tarafından Türkiye Emekliler Derneği Zonguldak Şubesi üyelerine gönderilen tebligat büyük bir skandalı ortaya çıkardı.   Zonguldak Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü imzası ile gönderilen tebligatta İçişlerine Bakanlığına TBMM Komisyon Başkanlığından gelen şikayet dilekçesinde Türkiye Emekliler Derneği şubelerinde Sosyal Sigortalar Kurumu ile anlaşılarak emeklilerin maaşlarından kesinti yapmak üzere kömür satışı yapıldığı ancak bazı kömür şirketleri ile anlaşılarak kömür alınıyormuş gibi gösterilmek suretiyle ‘tefecilik’ yapıldığı yönünde bilgilendirme yapıldı.   Söz konusu ifadelerin akabinde ise Türkiye Emekliler Derneği üyelerine şahsi isimleri ile yollanan tebligatta şu sorulara yer verildi; ‘Tarafınızca kömür alınıp alınmadığının belirtilmesi Kömür aldı iseniz hangi firmadan hangi tarihte alındığının belirtilmesi Tarafınızdan kömür alınmadıysa yerine ne alındığının belirtilmesi Tarafınıza senet imzalatılıp imzalatılmadığının belirtilmesi Kömür alıyormuş gibi yapıp yerine para alınıp alınmadığının belirtilmesi Kömür yerine para aldıysanız ne kadar para aldığınız konusunda açıklama yapmanız gerekmektedir’ şeklindeki soruların ardından ise tebligata cevap verilmemesi halinde doğacak yasal yükümlülüklerden sorumlu olunacağı belirtildi.   Diğer taraftan yaşanan olayın arkasında dernek yönetiminin mi, kömür alanların mı yoksa kömür satın alınan şirketlerden mi kaynaklandığı bilinmiyor.

Zonguldak Valiliği tarafından Türkiye Emekliler Derneği Zonguldak Şubesi üyelerine gönderilen tebligat büyük bir skandalı ortaya çıkardı.

 

Zonguldak Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü imzası ile gönderilen tebligatta İçişlerine Bakanlığına TBMM Komisyon Başkanlığından gelen şikayet dilekçesinde Türkiye Emekliler Derneği şubelerinde Sosyal Sigortalar Kurumu ile anlaşılarak emeklilerin maaşlarından kesinti yapmak üzere kömür satışı yapıldığı ancak bazı kömür şirketleri ile anlaşılarak kömür alınıyormuş gibi gösterilmek suretiyle ‘tefecilik’ yapıldığı yönünde bilgilendirme yapıldı.

 

Söz konusu ifadelerin akabinde ise Türkiye Emekliler Derneği üyelerine şahsi isimleri ile yollanan tebligatta şu sorulara yer verildi;

‘Tarafınızca kömür alınıp alınmadığının belirtilmesi

Kömür aldı iseniz hangi firmadan hangi tarihte alındığının belirtilmesi

Tarafınızdan kömür alınmadıysa yerine ne alındığının belirtilmesi

Tarafınıza senet imzalatılıp imzalatılmadığının belirtilmesi

Kömür alıyormuş gibi yapıp yerine para alınıp alınmadığının belirtilmesi

Kömür yerine para aldıysanız ne kadar para aldığınız konusunda açıklama yapmanız gerekmektedir’ şeklindeki soruların ardından ise tebligata cevap verilmemesi halinde doğacak yasal yükümlülüklerden sorumlu olunacağı belirtildi.

 

Diğer taraftan yaşanan olayın arkasında dernek yönetiminin mi, kömür alanların mı yoksa kömür satın alınan şirketlerden mi kaynaklandığı bilinmiyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve karar67.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.