Velilerden para istediği iddia edilen okullar!

29.09.2018 - 23:31, Güncelleme: 05.11.2020 - 18:10 3686+ kez okundu.
 

Velilerden para istediği iddia edilen okullar!

Zonguldak Milli Eğitiminde uzun süredir yaşanan sorunların ardından yeni eğitim-öğretim döneminde özellikle okullardan gelen istekler vatandaşları zor durumda bıraktı. Verilen meblağ karşılığında makbuz verilmeyen ve alınan ücretlerin nereye harcandığı ise kafalarda soru işaretleri bırakıyor. En son Erdemir Anadolu Lisesi’nde yaşanan skandalda öğrenci harçlıkları üzerinden tartışmalar yaşanmış ve bu haberler kamuoyuna yansımıştı. Diğer taraftan yeni okul döneminde okul yönetimlerinden velilere yönelik ihtiyaç listeleri ve ücretler istendiği iddia ediliyor. Ereğli ilçesinde yaşayan velilerden gelen şikayetlerde veli toplantılarında 150 lira katkı istediği iddia edildi. KARAR Gazetesine ulaşan bazı veliler Ereğli İlköğretim Okulu ve Erdemir İlköğretim Okulu yönetimlerinden talepler geldiğini ileri sürüyor.   Kamuoyu adına soruyoruz; Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürünün yaşanan gelişmelerden haberi var mı? Velilerden alındığı iddia edilen ücretlere karşılık makbuz veriliyor mu? Velilerden alındığı iddia edilen ücretler yasal mı? Okullarda önceki ve yeni eğitim-öğretim yılında öğretmen enflasyonu olduğu iddiası doğru mu?

Zonguldak Milli Eğitiminde uzun süredir yaşanan sorunların ardından yeni eğitim-öğretim döneminde özellikle okullardan gelen istekler vatandaşları zor durumda bıraktı. Verilen meblağ karşılığında makbuz verilmeyen ve alınan ücretlerin nereye harcandığı ise kafalarda soru işaretleri bırakıyor.

En son Erdemir Anadolu Lisesi’nde yaşanan skandalda öğrenci harçlıkları üzerinden tartışmalar yaşanmış ve bu haberler kamuoyuna yansımıştı.

Diğer taraftan yeni okul döneminde okul yönetimlerinden velilere yönelik ihtiyaç listeleri ve ücretler istendiği iddia ediliyor. Ereğli ilçesinde yaşayan velilerden gelen şikayetlerde veli toplantılarında 150 lira katkı istediği iddia edildi. KARAR Gazetesine ulaşan bazı veliler Ereğli İlköğretim Okulu ve Erdemir İlköğretim Okulu yönetimlerinden talepler geldiğini ileri sürüyor.  

Kamuoyu adına soruyoruz;

Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürünün yaşanan gelişmelerden haberi var mı?

Velilerden alındığı iddia edilen ücretlere karşılık makbuz veriliyor mu?

Velilerden alındığı iddia edilen ücretler yasal mı?

Okullarda önceki ve yeni eğitim-öğretim yılında öğretmen enflasyonu olduğu iddiası doğru mu?

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve karar67.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.