Vali Tutulmaz'ı alıkoymak istemişler!

15.07.2020 - 12:51, Güncelleme: 05.11.2020 - 18:11 3121+ kez okundu.
 

Vali Tutulmaz'ı alıkoymak istemişler!

  15 Temmuz 2016 tarihinde darbe girişimi gecesi Siirt'te Albay Alican Erkilitlioğlu ile Vali Mustafa Tutulmaz arasında geçen telefon görüşmesinde Valinin "Geleceğiniz varsa göreceğiniz de var" dediği ortaya çıktı. Dönemin haberleri incelendiğinden Vali Mustafa Tutulmaz’ın darbeciler tarafından alıkonulmak istediği kamuoyuna yansıyor.   "EMNİYETİMİZİ ALIYORUZ" Albay Erkilitlioğlu, o gece Tutulmaz ile aralarında geçen görüşmeye ilişkin açıklamasında;   "Vali beye, valilik önünde toplanan halkın arasına terör olayları nedeniyle ilde bulunan birtakım teröristlerin sızmış olabileceğini, bunun Tugay Komutanına yönelik tehdit oluşturduğunu saygılı bir üslup ile ilettim. Vali bey, çok sert tepki göstererek, 'Böyle bir şeye gerek yok. Biz kendi emniyetimizi alıyoruz' dedi. Ben de ilave bir tedbirin uygun olacağını söyledim. Kendisi bu teklife karşı çıktı. Sert bir üslup ile 'Geleceğiniz varsa göreceğiniz de var, görüşürüz o zaman.' dedi."   "VATAN İHANET EDİYORSUNUZ"   Öte yandan, Vali Tutulmaz'ın, o gece valiliğe gelen komutanlara "Vatana ihanet ediyorsunuz, polise gerekli talimatı verdim, kışlanıza geri dönmez ve yanlış bir şey yaparsanız gerekeni yapacaklar ama Anadolu çocuğu olan askere yazık olacak." ifadelerini kullandığı, askerleri linç etmemeleri için "asker de bizim polis de bizim" diyerek vatandaşları sakinleştirdiği, halkın Tutulmaz'ın dışarı çıkarılmasına karşı koymak için valilik önünde adeta etten duvar örmesi üzerine askerlerin birliklerine geri döndüğü öğrenildi.    

 

15 Temmuz 2016 tarihinde darbe girişimi gecesi Siirt'te Albay Alican Erkilitlioğlu ile Vali Mustafa Tutulmaz arasında geçen telefon görüşmesinde Valinin "Geleceğiniz varsa göreceğiniz de var" dediği ortaya çıktı. Dönemin haberleri incelendiğinden Vali Mustafa Tutulmaz’ın darbeciler tarafından alıkonulmak istediği kamuoyuna yansıyor.

 

"EMNİYETİMİZİ ALIYORUZ"

Albay Erkilitlioğlu, o gece Tutulmaz ile aralarında geçen görüşmeye ilişkin açıklamasında;

 

"Vali beye, valilik önünde toplanan halkın arasına terör olayları nedeniyle ilde bulunan birtakım teröristlerin sızmış olabileceğini, bunun Tugay Komutanına yönelik tehdit oluşturduğunu saygılı bir üslup ile ilettim. Vali bey, çok sert tepki göstererek, 'Böyle bir şeye gerek yok. Biz kendi emniyetimizi alıyoruz' dedi. Ben de ilave bir tedbirin uygun olacağını söyledim. Kendisi bu teklife karşı çıktı. Sert bir üslup ile 'Geleceğiniz varsa göreceğiniz de var, görüşürüz o zaman.' dedi."

 

"VATAN İHANET EDİYORSUNUZ"

 

Öte yandan, Vali Tutulmaz'ın, o gece valiliğe gelen komutanlara "Vatana ihanet ediyorsunuz, polise gerekli talimatı verdim, kışlanıza geri dönmez ve yanlış bir şey yaparsanız gerekeni yapacaklar ama Anadolu çocuğu olan askere yazık olacak." ifadelerini kullandığı, askerleri linç etmemeleri için "asker de bizim polis de bizim" diyerek vatandaşları sakinleştirdiği, halkın Tutulmaz'ın dışarı çıkarılmasına karşı koymak için valilik önünde adeta etten duvar örmesi üzerine askerlerin birliklerine geri döndüğü öğrenildi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve karar67.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.