Turanlı uyardı! Yapanlar alıkonulabilir!

21.12.2018 - 18:01, Güncelleme: 05.11.2020 - 18:10 2635+ kez okundu.
 

Turanlı uyardı! Yapanlar alıkonulabilir!

Zonguldak İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, uyuşturucu ile mücadelede kapsamın önlemlerin genişletileceği sinyallerini verdi. Turanlı uyuşturucu ile mücadelede paydaşlara çağrıda bulunarak, “Uyuşturucu ve Alkolle mücadelede Emniyete vazife olan görevlerin dışında; önümüzdeki dönemde Medeni Kanunun 432. maddesinin ilimizdeki uygulamalarını daha etkin hale getirmek için özel bir konseptle ÇALIŞIP; paydaşlarla beraber bu işe YOĞUNLAŞACAĞIZ” ifadelerini kullandı. MEDENİ KANUNUN 432. MADDESİ NE DİYOR? Akıl hastalığı, akıl zayıflığı, alkol veya uyuşturucu madde bağımlılığı, ağır tehlike arzeden bulaşıcı hastalık veya serserilik sebeplerinden biriyle toplum için tehlike oluşturan her ergin kişi, kişisel korunmasının başka şekilde sağlanamaması halinde, tedavisi, eğitimi veya ıslahı için elverişli bir kuruma yerleştirilir veya alıkonulabilir. Görevlerini yaparlarken bu sebeplerden birinin varlığını öğrenen kamu görevlileri, bu durumu hemen yetkili vesayet makamına bildirmek zorundadırlar. Bu konuda kişinin çevresine getirdiği külfet de göz önünde tutulur. İlgili kişi durumu elverir elvermez kurumdan çıkarılır.    

Zonguldak İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, uyuşturucu ile mücadelede kapsamın önlemlerin genişletileceği sinyallerini verdi. Turanlı uyuşturucu ile mücadelede paydaşlara çağrıda bulunarak, “Uyuşturucu ve Alkolle mücadelede Emniyete vazife olan görevlerin dışında; önümüzdeki dönemde Medeni Kanunun 432. maddesinin ilimizdeki uygulamalarını daha etkin hale getirmek için özel bir konseptle ÇALIŞIP; paydaşlarla beraber bu işe YOĞUNLAŞACAĞIZ” ifadelerini kullandı.

MEDENİ KANUNUN 432. MADDESİ NE DİYOR?

Akıl hastalığı, akıl zayıflığı, alkol veya uyuşturucu madde bağımlılığı, ağır tehlike arzeden bulaşıcı hastalık veya serserilik sebeplerinden biriyle toplum için tehlike oluşturan her ergin kişi, kişisel korunmasının başka şekilde sağlanamaması halinde, tedavisi, eğitimi veya ıslahı için elverişli bir kuruma yerleştirilir veya alıkonulabilir. Görevlerini yaparlarken bu sebeplerden birinin varlığını öğrenen kamu görevlileri, bu durumu hemen yetkili vesayet makamına bildirmek zorundadırlar. Bu konuda kişinin çevresine getirdiği külfet de göz önünde tutulur. İlgili kişi durumu elverir elvermez kurumdan çıkarılır.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve karar67.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.