TTK, TPAO'ya da malzeme üretebilir

29.06.2020 - 12:02, Güncelleme: 05.11.2020 - 18:11 3754+ kez okundu.
 

TTK, TPAO'ya da malzeme üretebilir

TTK’nın ürünleri BOTAŞ’tan sonra TPAO yolunda. Türkiye Taşkömürü Kurumunun (TTK) farklı kamu kurumlarına malzeme tedariki sağlayabilmesi adına bir adım daha atıldı.  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili ve TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu üyesi Deniz Yavuzyılmaz, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının (TPAO) ihtiyaç duyduğu alev sızdırmaz sertifikalı (ATEX) malzemeleri, TTK’dan satın alması için girişimde bulundu.  Geçtiğimiz hafta Milletvekilinin koordinasyonu ile Boru Hatlarıyla Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) ile TTK arasında tedarik anlaşmasına varılırken, bu seferde TTK’nın TPAO'ya malzeme üretmesi söz konusu oldu.  Konuyu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyuran Yavuzyılmaz, girişimin detaylarına ilişkin şu açıkları yaptı:  “Açık denizlerde ve Karadeniz'de deniz sondajı yapan, Filyos Limanı'nı deniz üssü ve kara merkezi olarak kullanan, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürü Sn. Melih Han Bilgin' le yaptığım görüşmede; TPAO'nun hem kara, hem denizdeki tesislerinde ve boru hatlarında kullanılmak üzere TTK'nın ürettiği ATEX sertifikalı malzemeleri (Alev Sızdırmaz) satın almalarını önerdim.  Sn. Bilgin daire başkanı seviyesindeki yetkililerini TTK'ya ürünleri incelemek üzere göndereceğini belirttiler. TTK Genel Müdürü Sn. Kazım Eroğlu'yla da iletişime geçerek koordinasyonun sağlanması için görüşmelerimizi yaptık. Konuyu takip ediyorum.”

TTK’nın ürünleri BOTAŞ’tan sonra TPAO yolunda.

Türkiye Taşkömürü Kurumunun (TTK) farklı kamu kurumlarına malzeme tedariki sağlayabilmesi adına bir adım daha atıldı. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili ve TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu üyesi Deniz Yavuzyılmaz, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının (TPAO) ihtiyaç duyduğu alev sızdırmaz sertifikalı (ATEX) malzemeleri, TTK’dan satın alması için girişimde bulundu. 

Geçtiğimiz hafta Milletvekilinin koordinasyonu ile Boru Hatlarıyla Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) ile TTK arasında tedarik anlaşmasına varılırken, bu seferde TTK’nın TPAO'ya malzeme üretmesi söz konusu oldu. 

Konuyu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyuran Yavuzyılmaz, girişimin detaylarına ilişkin şu açıkları yaptı: 

“Açık denizlerde ve Karadeniz'de deniz sondajı yapan, Filyos Limanı'nı deniz üssü ve kara merkezi olarak kullanan, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürü Sn. Melih Han Bilgin' le yaptığım görüşmede;

TPAO'nun hem kara, hem denizdeki tesislerinde ve boru hatlarında kullanılmak üzere TTK'nın ürettiği ATEX sertifikalı malzemeleri (Alev Sızdırmaz) satın almalarını önerdim. 

Sn. Bilgin daire başkanı seviyesindeki yetkililerini TTK'ya ürünleri incelemek üzere göndereceğini belirttiler. TTK Genel Müdürü Sn. Kazım Eroğlu'yla da iletişime geçerek koordinasyonun sağlanması için görüşmelerimizi yaptık.

Konuyu takip ediyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve karar67.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.