Temizleyin, satın, belediyeye can katın!

30.09.2018 - 13:04, Güncelleme: 05.11.2020 - 18:10 3375+ kez okundu.
 

Temizleyin, satın, belediyeye can katın!

Zonguldak’ta yağmur mevsiminin gelmesinin ardından Acılık deresinde geciken temizlik işleri etkili bir yağışta sel felaketine yol açabilir.  Dere içinde taşınan alüvyonların sebep olduğu birikim doğal bitki örtüsüne dönüşürken orta çıkan görüntünün şehir estetiğine uygun olmayışı ise bir başka eleştiri konusu. Diğer taraftan yıl içerisinde temizlenen Acılık deresinden çıkan toprakların ise ne yapıldığı tartışma konusu. Dünyanın en verimli topraklarından olan taşınmış toprakların (Alüvyon) tarla veya park bahçelerde kullanılması durumunda büyük verim elde edildiği bilimsel olarak biliniyor. PEKİ DERE TOPRAĞI NEDEN VERİMLİDİR! Dere kumlarında bol miktarda Azot vardır. Diğer elementler açısından da en fazla çeşitliliğe sahip olan toprak çeşiti denilebilir. Dünya'nın ve Ülkemizin en verimli ovaları (tarıma elverişli topraklar), hep derelerin taşıdığı alüvyonlar nedeni ile zenginleşmiş olan yerlerdir. Önemli olan, toprağın (kumun) zehir-deterjan-boya gibi... zararlı fabrika atıklarının olmadığı derelerden alınmasıdır.

Zonguldak’ta yağmur mevsiminin gelmesinin ardından Acılık deresinde geciken temizlik işleri etkili bir yağışta sel felaketine yol açabilir.  Dere içinde taşınan alüvyonların sebep olduğu birikim doğal bitki örtüsüne dönüşürken orta çıkan görüntünün şehir estetiğine uygun olmayışı ise bir başka eleştiri konusu.

Diğer taraftan yıl içerisinde temizlenen Acılık deresinden çıkan toprakların ise ne yapıldığı tartışma konusu. Dünyanın en verimli topraklarından olan taşınmış toprakların (Alüvyon) tarla veya park bahçelerde kullanılması durumunda büyük verim elde edildiği bilimsel olarak biliniyor.

PEKİ DERE TOPRAĞI NEDEN VERİMLİDİR!

Dere kumlarında bol miktarda Azot vardır. Diğer elementler açısından da en fazla çeşitliliğe sahip olan toprak çeşiti denilebilir. Dünya'nın ve Ülkemizin en verimli ovaları (tarıma elverişli topraklar), hep derelerin taşıdığı alüvyonlar nedeni ile zenginleşmiş olan yerlerdir. Önemli olan, toprağın (kumun) zehir-deterjan-boya gibi... zararlı fabrika atıklarının olmadığı derelerden alınmasıdır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve karar67.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.