Suudi Arabistan: İran ile savaş felaket olur

DÜNYA (AA) - Anadolu Ajansı | 10.12.2017 - 10:07, Güncelleme: 05.11.2020 - 18:10 1826+ kez okundu.
 

Suudi Arabistan: İran ile savaş felaket olur

Suudi Arabistan Savunma Bakanı, Suudi Arabistan ile İran arasındaki bir savaşın bölgede büyük bir felaketin başlangıcı olacağını söyledi.

Suudi Arabistan Savunma Bakanı Prens Muhammed bin Salman, geçen hafta Suudi Arabistan'da aralarında Şii din adamı Nimr Bâkır el Nimr'in de bulunduğu 47 mahkûmun idam edilmesi ve İran'daki Suudi Büyükelçiliği'ne yapılan saldırılar üzerine iki ülke arasında yaşanan diplomatik krize dair konuştu. Economist dergisine verdiği röportajda, "İki ülke arasında doğrudan bir savaş mümkün mü?" sorusunu "Bu hiç öngörmediğimiz bir şey ve bunun olması için çaba gösteren varsa aklı başında değil" şeklinde cevaplayan Prens Muhammed, İran'la savaşma ihtimalinin olmadığını belirtti. "Suudi Arabistan ile İran arasındaki bir savaş, bölgede büyük bir felaketin başlangıcı olur" diyen Prens Muhammed, böyle bir savaşa kesinlikle izin vermeyeceklerini vurguladı.
Suudi Arabistan Savunma Bakanı, Suudi Arabistan ile İran arasındaki bir savaşın bölgede büyük bir felaketin başlangıcı olacağını söyledi.

Suudi Arabistan Savunma Bakanı Prens Muhammed bin Salman, geçen hafta Suudi Arabistan'da aralarında Şii din adamı Nimr Bâkır el Nimr'in de bulunduğu 47 mahkûmun idam edilmesi ve İran'daki Suudi Büyükelçiliği'ne yapılan saldırılar üzerine iki ülke arasında yaşanan diplomatik krize dair konuştu.

Economist dergisine verdiği röportajda, "İki ülke arasında doğrudan bir savaş mümkün mü?" sorusunu "Bu hiç öngörmediğimiz bir şey ve bunun olması için çaba gösteren varsa aklı başında değil" şeklinde cevaplayan Prens Muhammed, İran'la savaşma ihtimalinin olmadığını belirtti.

"Suudi Arabistan ile İran arasındaki bir savaş, bölgede büyük bir felaketin başlangıcı olur" diyen Prens Muhammed, böyle bir savaşa kesinlikle izin vermeyeceklerini vurguladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve karar67.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.