Sosyal medya yıkılıyor!

24.03.2020 - 18:13, Güncelleme: 05.11.2020 - 18:11 3350+ kez okundu.
 

Sosyal medya yıkılıyor!

Çin hükümetine yakınlığıyla bilinen Global Times'ın haberine göre Yunnan'dan Shandong'a otobüsle dönen bir kişi hayatını kaybetti. Yapılan testler sonucu hayatını kaybeden kişide hanta virüs pozitif çıktı.   Gözetim altında alınan otobüsteki diğer 32 yolcuya da test yapıldı. Hanta virüs, koronavirüsün aksine insandan insana bulaşmıyor. Daha önce Zonguldak’ta görüldüğü iddia edilen Hanta Virüsü sosyal medyada olay oldu. Zonguldak kelimesi Twitter’da gündeme gelirken Zonguldaklı Gazeteci Ersoy Dede ise ‘Zonguldak’ı karıştırma şimdi’ diyerek kullanıcılara takıldı.   Diğer taraftan Çin’de yeni çıktığı belirtilen virüsün daha önce Zonguldak ve Bartın’da görüldüğü iddia edildi. 2009 yılında Türk Tabipler birliği yaptığı açıklamada, “Bu virusların coğrafik dağılımları iklim, fauna gibi faktörlerden çok etkilenir ve çoğunlukla oldukça sınırlı bölgelerde görülürler. Örneğin bir Hantavirus olan Puumala virusu, İskandinavya, Baltık cumhuriyetleri ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde görülürken, Sin Nombre virusu Amerika kıtasında sınırlıdır. Ülkemizde daha önce görülmezken son haftalarda Zonguldak, Bartın bölgesinden bildirilen Hantavirus ise ilk defa Kore’de 1978 yılında izole edilmiştir. Tüm Avrasya’da değişik bölgelerde bulunabilen bir virüstür” ifadelerine yer vermişti.  

Çin hükümetine yakınlığıyla bilinen Global Times'ın haberine göre Yunnan'dan Shandong'a otobüsle dönen bir kişi hayatını kaybetti. Yapılan testler sonucu hayatını kaybeden kişide hanta virüs pozitif çıktı.

 

Gözetim altında alınan otobüsteki diğer 32 yolcuya da test yapıldı. Hanta virüs, koronavirüsün aksine insandan insana bulaşmıyor. Daha önce Zonguldak’ta görüldüğü iddia edilen Hanta Virüsü sosyal medyada olay oldu. Zonguldak kelimesi Twitter’da gündeme gelirken Zonguldaklı Gazeteci Ersoy Dede ise ‘Zonguldak’ı karıştırma şimdi’ diyerek kullanıcılara takıldı.

 

Diğer taraftan Çin’de yeni çıktığı belirtilen virüsün daha önce Zonguldak ve Bartın’da görüldüğü iddia edildi. 2009 yılında Türk Tabipler birliği yaptığı açıklamada, “Bu virusların coğrafik dağılımları iklim, fauna gibi faktörlerden çok etkilenir ve çoğunlukla oldukça sınırlı bölgelerde görülürler. Örneğin bir Hantavirus olan Puumala virusu, İskandinavya, Baltık cumhuriyetleri ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde görülürken, Sin Nombre virusu Amerika kıtasında sınırlıdır. Ülkemizde daha önce görülmezken son haftalarda Zonguldak, Bartın bölgesinden bildirilen Hantavirus ise ilk defa Kore’de 1978 yılında izole edilmiştir. Tüm Avrasya’da değişik bölgelerde bulunabilen bir virüstür” ifadelerine yer vermişti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve karar67.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.