Pazarda korona virüs düzenlemesi

03.04.2020 - 10:57, Güncelleme: 05.11.2020 - 18:11 3037+ kez okundu.
 

Pazarda korona virüs düzenlemesi

  İçişleri Bakanlığı, korona virüsü tedbirleri kapsamında yayımlanan genelgeye göre gıda/temizlik maddelerinin karşılandığı pazar yerinde giyim gibi ürünlerin satışına izin verilmedi. Bu kapsam doğrultusunda Gökçebey Belediyesi Zabıta Komiserliği ekipleri ilçe merkezinde kurulan pazarda denetim gerçekleştirdi.Gökçebey Belediyesi Zabıta ekipleri ilçede kurulan pazarda bulunan tezgahlardaki mesafelerin 3 metre olmasını sağlarken, kurallara uymayan satıcılar ekipler tarafından uyarıldı. Satış yapan esnaf ile müşteri arasındaki mesafenin 1 metre olması da sağlanarak şerit çekildi. Zabıta ekipleri aynı zamanda ilçe pazarı esnaflarına sosyal mesafe ve hijyen kuralları konusunda uyarılarda bulundular. Tedbir almanın önemini anlatıp, pazar yerine giriş ve çıkışlar kontrollü bir şekilde yapılmasının denetimini yaparken, vatandaşların ateş ölçümlerinede bakılıyor. Gökçebey Zabıta Ekipleri eldiven ve maske kullanmaları gerektiğini hatırlatırken pazarcılara alışveriş esnasında, ürünleri kendilerinin vermeleri gerektiğini söylediler.

 

İçişleri Bakanlığı, korona virüsü tedbirleri kapsamında yayımlanan genelgeye göre gıda/temizlik maddelerinin karşılandığı pazar yerinde giyim gibi ürünlerin satışına izin verilmedi.

Bu kapsam doğrultusunda Gökçebey Belediyesi Zabıta Komiserliği ekipleri ilçe merkezinde kurulan pazarda denetim gerçekleştirdi.Gökçebey Belediyesi Zabıta ekipleri ilçede kurulan pazarda bulunan tezgahlardaki mesafelerin 3 metre olmasını sağlarken, kurallara uymayan satıcılar ekipler tarafından uyarıldı. Satış yapan esnaf ile müşteri arasındaki mesafenin 1 metre olması da sağlanarak şerit çekildi.

Zabıta ekipleri aynı zamanda ilçe pazarı esnaflarına sosyal mesafe ve hijyen kuralları konusunda uyarılarda bulundular. Tedbir almanın önemini anlatıp, pazar yerine giriş ve çıkışlar kontrollü bir şekilde yapılmasının denetimini yaparken, vatandaşların ateş ölçümlerinede bakılıyor.

Gökçebey Zabıta Ekipleri eldiven ve maske kullanmaları gerektiğini hatırlatırken pazarcılara alışveriş esnasında, ürünleri kendilerinin vermeleri gerektiğini söylediler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve karar67.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.