Olur, olur mis gibi olur hem de! Yaparsa başkan yapar!

28.10.2019 - 15:09, Güncelleme: 05.11.2020 - 18:11 2405+ kez okundu.
 

Olur, olur mis gibi olur hem de! Yaparsa başkan yapar!

Zonguldak’ta zaruri ihtiyaçların belediye tarafından giderilmesinin ardından kentin görünümünü değiştirecek dokunuşlar için kamuoyu oluşmaya başladı. Sahil projesi, Lavuar alanı, dere ıslahı gibi konular kent gündeminde tazeliğini korurken basın mensupları ile bir araya gelen Zonguldak Belediye Başkanı Doktor Ömer Selim Alan  kent için hafif raylı ulaşımı düşündüklerini ancak maddi konularda sıkıntı yaşandığını dile getirmişti. Daha önce BAKKA’nın da gündeme getirdiği tren yolu ise hafifi raylı taşımacılık için birebir. Zonguldak Liman içinden başlayan raylı yol Kozlu’ya kadar uzanıyor. Alternatif ulaşım için birebir olan sistem için büyükşehirlerin ikinci el nostaljik tramwayları ise uygun olacağı belirtiliyor. Vagonlar için iktidar gücü kullanılarak maliyetten kaçınılabilse de elektrik aksamı maddi olarak külfet getirebilir. Liman içinden seferlerin başlaması durumunda ise kent içi kısa aralıklı duraklar ile birlikte büyük bir kolaylık Zonguldaklıların hizmetine sunulabilir. Zonguldak heykeli durağı, Belediye durağı, Acılık hemzemin geçit durağı, Çaydamar durağı ve Kozlu durakları ile alternatif ulaşım sağlanabilir. “ORTAK HAYALİMİZ” Başkan Alan toplantıda, “Ortak hayalimiz. Şuan ki şartlar çok uygun değil. Maddi anlamda altından kalkamayız. Zaman geçmesi gerekiyor. Hafif raylı sistemi düşünüyoruz. Mali açıdan buna hazır değiliz. Kendimizi toparladıkça ciddi çalıma yapacağız. Keşke gücümüz olsa da yapabilsek” demişti.  

Zonguldak’ta zaruri ihtiyaçların belediye tarafından giderilmesinin ardından kentin görünümünü değiştirecek dokunuşlar için kamuoyu oluşmaya başladı. Sahil projesi, Lavuar alanı, dere ıslahı gibi konular kent gündeminde tazeliğini korurken basın mensupları ile bir araya gelen Zonguldak Belediye Başkanı Doktor Ömer Selim Alan  kent için hafif raylı ulaşımı düşündüklerini ancak maddi konularda sıkıntı yaşandığını dile getirmişti.

Daha önce BAKKA’nın da gündeme getirdiği tren yolu ise hafifi raylı taşımacılık için birebir. Zonguldak Liman içinden başlayan raylı yol Kozlu’ya kadar uzanıyor. Alternatif ulaşım için birebir olan sistem için büyükşehirlerin ikinci el nostaljik tramwayları ise uygun olacağı belirtiliyor. Vagonlar için iktidar gücü kullanılarak maliyetten kaçınılabilse de elektrik aksamı maddi olarak külfet getirebilir.

Liman içinden seferlerin başlaması durumunda ise kent içi kısa aralıklı duraklar ile birlikte büyük bir kolaylık Zonguldaklıların hizmetine sunulabilir. Zonguldak heykeli durağı, Belediye durağı, Acılık hemzemin geçit durağı, Çaydamar durağı ve Kozlu durakları ile alternatif ulaşım sağlanabilir.

“ORTAK HAYALİMİZ”

Başkan Alan toplantıda, “Ortak hayalimiz. Şuan ki şartlar çok uygun değil. Maddi anlamda altından kalkamayız. Zaman geçmesi gerekiyor. Hafif raylı sistemi düşünüyoruz. Mali açıdan buna hazır değiliz. Kendimizi toparladıkça ciddi çalıma yapacağız. Keşke gücümüz olsa da yapabilsek” demişti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve karar67.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.