Merkez CHP ise Ereğli İYİ Parti olur!

19.12.2018 - 18:19, Güncelleme: 05.11.2020 - 18:10 2436+ kez okundu.
 

Merkez CHP ise Ereğli İYİ Parti olur!

İYİ Parti Zonguldak İl Bakanı Yavuz Erkmen, CHP ve İYİ Parti Genel Merkezlerinin ittifak noktasında görüşme içinde olduğunu bu görüşmelerde Zonguldak’ın da konuşulabileceğini belirtti. Bu görüşmelerin pazarlık olduğunu belirten Başkan Erkmen “Bu görüşmeler pazarlıktır. Yani CHP Zonguldak Merkezi isterken İYİ Parti’de Ereğli’yi isteyebilir” ifadelerine yer verdi. “ZONGULDAK MASADA” İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen yaptığı açıklamada, “Malum Mar ayında seçimlere gidiyoruz. Bu noktada adaylık noktasında kamuoyunda sıkça sorularla karşılaşıyoruz. Bazı konulara açıklık getirmek gerekiyor. Bildiğiniz üzere İYİ Parti ile CHP 30 büyükşehiri kapsayan bir çalışma yürüttüler. Ve akabinde bunların içerisindeki 21 ilde ortak iş birliği yapılması kararına varıldı. Sizinde bildiğiniz üzere 11 ilde CHP 10 İlde ise İYİ Parti aday çıkartacak. Hangi parti aday çıkaracaksa diğer parti aday çıkarmayacak. Şimdi 2. bir görüşme zemini de bugün itibari ile başladı. Bunda da Büyükşehirlerin dışında kalan 51 il için görüşme yapılacak. Bu noktada ittifak yapılsın mı? Yapılması mı? Kararının akabinde ittifak yapılacaksa da hangi illeri kapsasın? Bunun bir çalışması başladı. Bu çalışma sonlandırılmadan bir açıklama yapılmadan iş birliği var veya yok demek doğru olmaz. Bu noktada bazı yanlış anlamaları gidermek lazım. Ankara’da CHP adayı ile gidiliyor ama diğer ilçeleri bu kapsamıyor. Haftasonuna kadar 51 il ile ilgili bir açıklama yapılabilir” dedi. “CHP MERKEZ İSE EREĞLİ İYİ PARTİ OLUR” Örneklem üzerinden Zonguldak değerlendirmelerine devam eden Başkan Erkmen, “Zonguldak ittifak kapsamına alınacak mı? Alınmayacak mı? Bu daha kesin değil. Bu iki parti arasında bir anlaşma zemini olursa olacak. Zonguldak şuanda masada görüşülen illerin içerisinde. ama diyelimki olumlu oldu. Daha sonra tekrar oturulacak ve Zonguldak ile iç paylaşım şeklinde bir çalışa yapılacak. Bunda anlaşılır anlaşılmaz o da başka bir konu. Şimdi mesela örnek olarak vermek istiyorum. Az önce de söylemiştim. Mesela dedi ki CHP “Zonguldak Merkezi istiyorum” o zaman biz de deriz ki “Ereğli’yi bana bırak”… Mantık olarak budur. Pazarlık ve işbirliği bunu gerektirir” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Zonguldak İl Bakanı Yavuz Erkmen, CHP ve İYİ Parti Genel Merkezlerinin ittifak noktasında görüşme içinde olduğunu bu görüşmelerde Zonguldak’ın da konuşulabileceğini belirtti. Bu görüşmelerin pazarlık olduğunu belirten Başkan Erkmen “Bu görüşmeler pazarlıktır. Yani CHP Zonguldak Merkezi isterken İYİ Parti’de Ereğli’yi isteyebilir” ifadelerine yer verdi.

“ZONGULDAK MASADA”

İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen yaptığı açıklamada, “Malum Mar ayında seçimlere gidiyoruz. Bu noktada adaylık noktasında kamuoyunda sıkça sorularla karşılaşıyoruz. Bazı konulara açıklık getirmek gerekiyor. Bildiğiniz üzere İYİ Parti ile CHP 30 büyükşehiri kapsayan bir çalışma yürüttüler. Ve akabinde bunların içerisindeki 21 ilde ortak iş birliği yapılması kararına varıldı. Sizinde bildiğiniz üzere 11 ilde CHP 10 İlde ise İYİ Parti aday çıkartacak. Hangi parti aday çıkaracaksa diğer parti aday çıkarmayacak. Şimdi 2. bir görüşme zemini de bugün itibari ile başladı. Bunda da Büyükşehirlerin dışında kalan 51 il için görüşme yapılacak. Bu noktada ittifak yapılsın mı? Yapılması mı? Kararının akabinde ittifak yapılacaksa da hangi illeri kapsasın? Bunun bir çalışması başladı. Bu çalışma sonlandırılmadan bir açıklama yapılmadan iş birliği var veya yok demek doğru olmaz. Bu noktada bazı yanlış anlamaları gidermek lazım. Ankara’da CHP adayı ile gidiliyor ama diğer ilçeleri bu kapsamıyor. Haftasonuna kadar 51 il ile ilgili bir açıklama yapılabilir” dedi.

“CHP MERKEZ İSE EREĞLİ İYİ PARTİ OLUR”

Örneklem üzerinden Zonguldak değerlendirmelerine devam eden Başkan Erkmen, “Zonguldak ittifak kapsamına alınacak mı? Alınmayacak mı? Bu daha kesin değil. Bu iki parti arasında bir anlaşma zemini olursa olacak. Zonguldak şuanda masada görüşülen illerin içerisinde. ama diyelimki olumlu oldu. Daha sonra tekrar oturulacak ve Zonguldak ile iç paylaşım şeklinde bir çalışa yapılacak. Bunda anlaşılır anlaşılmaz o da başka bir konu. Şimdi mesela örnek olarak vermek istiyorum. Az önce de söylemiştim. Mesela dedi ki CHP “Zonguldak Merkezi istiyorum” o zaman biz de deriz ki “Ereğli’yi bana bırak”… Mantık olarak budur. Pazarlık ve işbirliği bunu gerektirir” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve karar67.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.