Kodlanmış zikirmatik yapsalar ziyaret ederlerdi!

20.10.2018 - 16:55, Güncelleme: 05.11.2020 - 18:10 2132+ kez okundu.
 

Kodlanmış zikirmatik yapsalar ziyaret ederlerdi!

Zonguldak’ta TÜBİTAK 4007 projesi kapsamında Atatürk Kültür Merkezi’nde robotik ve kodlama üzerine sergi açıldı. Zonguldak’tan 10 okulun katılım gösterdiği sergiye CHP Merkez İlçe Başkanlığı tarafından ziyaret gerçekleştirildi. Öğrencilere ve bilime destek verdiklerini belirten CHP Merkez İlçe Başkanı Fikret Zaman, bilimsel çalışmaların önemine vurgu yaptı.  TÜBİTAK bilim iletişiminin sağlanması, bilimsel bilginin geniş toplum kitlelerine ulaştırılması ve bilim-teknoloji arasındaki etkileşimin kavratılması için sergi, sahne şovları, gösteri, atölye/laboratuvar çalışmaları, tematik bilim oyunları, yarışmalar, söyleşiler vb. etkinlikler yoluyla katılımcıların temel bilimsel olguları fark etmelerinin sağlanması, merak duygularının, araştırma, sorgulama ve öğrenme isteklerinin tetiklenmesini amaçlayan “TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı” sergi açılışında öğrenciler keyifli saatler geçirdi. Diğer taraftan açılan ‘Bilim sergisine’ Zonguldak Milli Eğitiminden herhangi bir ziyaretin gerçekleştirilmediği öğrenildi. Özellikle genç nesilin bilim ile kucaklaşmasına imkan sağlayan TÜBİTAK 4007 sergisine Zonguldak Milli Eğitiminden ziyaret yapılmaması, “Kodlanmış zikirmatik yapsalar ziyaret ederlerdi” yorumlarına neden oldu.

Zonguldak’ta TÜBİTAK 4007 projesi kapsamında Atatürk Kültür Merkezi’nde robotik ve kodlama üzerine sergi açıldı. Zonguldak’tan 10 okulun katılım gösterdiği sergiye CHP Merkez İlçe Başkanlığı tarafından ziyaret gerçekleştirildi. Öğrencilere ve bilime destek verdiklerini belirten CHP Merkez İlçe Başkanı Fikret Zaman, bilimsel çalışmaların önemine vurgu yaptı.

 TÜBİTAK bilim iletişiminin sağlanması, bilimsel bilginin geniş toplum kitlelerine ulaştırılması ve bilim-teknoloji arasındaki etkileşimin kavratılması için sergi, sahne şovları, gösteri, atölye/laboratuvar çalışmaları, tematik bilim oyunları, yarışmalar, söyleşiler vb. etkinlikler yoluyla katılımcıların temel bilimsel olguları fark etmelerinin sağlanması, merak duygularının, araştırma, sorgulama ve öğrenme isteklerinin tetiklenmesini amaçlayan “TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı” sergi açılışında öğrenciler keyifli saatler geçirdi.

Diğer taraftan açılan ‘Bilim sergisine’ Zonguldak Milli Eğitiminden herhangi bir ziyaretin gerçekleştirilmediği öğrenildi. Özellikle genç nesilin bilim ile kucaklaşmasına imkan sağlayan TÜBİTAK 4007 sergisine Zonguldak Milli Eğitiminden ziyaret yapılmaması, “Kodlanmış zikirmatik yapsalar ziyaret ederlerdi” yorumlarına neden oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve karar67.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.