Dikkat! İl Müdürlüğü uyardı!

12.06.2019 - 10:50, Güncelleme: 05.11.2020 - 18:10 3148+ kez okundu.
 

Dikkat! İl Müdürlüğü uyardı!

Zonguldak İl Ticaret Müdürü İsmail Maden yaptığı açıklamada temizlik ürünlerine karşı uyardı. YAZ TEMİZLİĞİNE DİKKAT Maden açıklamasında,  "Özellikle yaz temizliği ve bayram dönemlerinde temizlik ürünlerinin tüketimlerinde artış görülmektedir. Bu dönemde yaşanabilecek kazaları önlemek, tüketicilerimizin sağlık ve güvenliklerini korumaları için, bu ürünleri satın alırken ve kullanırken dikkat etmeleri gereken hususlar bulunmaktadır. Geniş bir kullanım alanı bulunan ve tüketicilerimiz tarafından yoğunlukla kullanılan deterjan, çamaşır suyu, tuz ruhu gibi temizlik amaçlı ürünlerin yanlış kullanımları sonucunda özellikle farklı maddelerin birbirine karıştırılarak solunması sonucunda Allah korusun ölümcül kazaların ortaya çıkabildiği görülmektedir. Tüketicilerimizin temizlik ürünü satın alırken mutlaka orijinal ambalajında bulunan ürünleri tercih etmeleri ve kullanım sırasında ambalaj üzerinde yer alan uyarıları okumaları sağlık ve güvenlikleri açısından büyük önem arz etmektedir. Kesinlikle temizlik ürünlerini birbirine karıştırarak kullanmamaları, ayrıca etiketinde veya ambalajında üretici/ithalatçı bilgileri bulunmayan ürünleri asla satın almamaları gerekmektedir. Bu kapsamda tüketicilerimizi uyarak istiyorum. “Deterjanlarda kullanma talimatını mutlaka okuyunuz, çamaşırlarınızı ve bulaşıklarınızı yıkadıktan sonra bol su ile durulayınız, cildi korumak amacıyla ellerin deterjanla uzun süre temasından kaçınınız, el, yüz, vücut ve gıda maddeleri temizliğinde kullanmayınız, çocukların erişemeyecekleri yerlerde muhafaza ediniz ve gıda maddelerine temastan koruyunuz. Çamaşır suyu, tuz ruhu, kireç çözücü, lavabo açıcı gibi ürünlerde kullanma talimatını mutlaka okuyunuz, kullanırken eldiven giyiniz, yine kullanım esnasında da çocuklardan uzak tutunuz, başka bir ürün veya maddeyle asla karıştırmayınız, ambalaj tamamen boşaltıldıktan sonra geri dönüşüm işlemine gönderiniz, bununla birlikte Allah korusun zehirlenme durumlarında Ulusal Zehir Danışma Merkezi'nin (UZEM) 114 numaralı telefonunu veya Acil Sağlık Hizmetlerinin 112 numaralı telefonunu arayınız." Ayrıca Hava Aromatize Edici Ürünlerde de kullanma talimatının mutlaka okunması gerekmektedir. Oda spreyi, koku giderici gibi temizlik amacı olmayan bu ürünlerin de çocuklardan ve gıda maddelerinden uzak tutulması, hamilelerin, bebeklerin ve solunum sistemi hastalığı olan kişilerin bulunduğu ortamlarda kullanılmaması, doğrudan solunmaması, alerjiye sebep olabileceği için vücuda temas ettirilmemesi gerekmektedir. Son olarak halı yıkama firmalarınca kullanılan malzemelerin de denetimleri Bakanlığımızca gerçekleştirilmektedir. Bununla birlikte tüketicilerimizin de insan sağlığına ve çevreye zarar vermeyen temizlik ürünleri kullanan işletmeleri tercih etmeleri büyük önem arz etmektedir.
Zonguldak İl Ticaret Müdürü İsmail Maden yaptığı açıklamada temizlik ürünlerine karşı uyardı.
YAZ TEMİZLİĞİNE DİKKAT
Maden açıklamasında, 
"Özellikle yaz temizliği ve bayram dönemlerinde temizlik ürünlerinin tüketimlerinde artış görülmektedir. Bu dönemde yaşanabilecek kazaları önlemek, tüketicilerimizin sağlık ve güvenliklerini korumaları için, bu ürünleri satın alırken ve kullanırken dikkat etmeleri gereken hususlar bulunmaktadır.
Geniş bir kullanım alanı bulunan ve tüketicilerimiz tarafından yoğunlukla kullanılan deterjan, çamaşır suyu, tuz ruhu gibi temizlik amaçlı ürünlerin yanlış kullanımları sonucunda özellikle farklı maddelerin birbirine karıştırılarak solunması sonucunda Allah korusun ölümcül kazaların ortaya çıkabildiği görülmektedir.
Tüketicilerimizin temizlik ürünü satın alırken mutlaka orijinal ambalajında bulunan ürünleri tercih etmeleri ve kullanım sırasında ambalaj üzerinde yer alan uyarıları okumaları sağlık ve güvenlikleri açısından büyük önem arz etmektedir. Kesinlikle temizlik ürünlerini birbirine karıştırarak kullanmamaları, ayrıca etiketinde veya ambalajında üretici/ithalatçı bilgileri bulunmayan ürünleri asla satın almamaları gerekmektedir.
Bu kapsamda tüketicilerimizi uyarak istiyorum. “Deterjanlarda kullanma talimatını mutlaka okuyunuz, çamaşırlarınızı ve bulaşıklarınızı yıkadıktan sonra bol su ile durulayınız, cildi korumak amacıyla ellerin deterjanla uzun süre temasından kaçınınız, el, yüz, vücut ve gıda maddeleri temizliğinde kullanmayınız, çocukların erişemeyecekleri yerlerde muhafaza ediniz ve gıda maddelerine temastan koruyunuz. Çamaşır suyu, tuz ruhu, kireç çözücü, lavabo açıcı gibi ürünlerde kullanma talimatını mutlaka okuyunuz, kullanırken eldiven giyiniz, yine kullanım esnasında da çocuklardan uzak tutunuz, başka bir ürün veya maddeyle asla karıştırmayınız, ambalaj tamamen boşaltıldıktan sonra geri dönüşüm işlemine gönderiniz, bununla birlikte Allah korusun zehirlenme durumlarında Ulusal Zehir Danışma Merkezi'nin (UZEM) 114 numaralı telefonunu veya Acil Sağlık Hizmetlerinin 112 numaralı telefonunu arayınız."
Ayrıca Hava Aromatize Edici Ürünlerde de kullanma talimatının mutlaka okunması gerekmektedir. Oda spreyi, koku giderici gibi temizlik amacı olmayan bu ürünlerin de çocuklardan ve gıda maddelerinden uzak tutulması, hamilelerin, bebeklerin ve solunum sistemi hastalığı olan kişilerin bulunduğu ortamlarda kullanılmaması, doğrudan solunmaması, alerjiye sebep olabileceği için vücuda temas ettirilmemesi gerekmektedir.
Son olarak halı yıkama firmalarınca kullanılan malzemelerin de denetimleri Bakanlığımızca gerçekleştirilmektedir. Bununla birlikte tüketicilerimizin de insan sağlığına ve çevreye zarar vermeyen temizlik ürünleri kullanan işletmeleri tercih etmeleri büyük önem arz etmektedir.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve karar67.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.