CHP Grup Başkanvekili Özel'den Zonguldak'a atıf!

14.10.2019 - 14:11, Güncelleme: 05.11.2020 - 18:11 1880+ kez okundu.
 

CHP Grup Başkanvekili Özel'den Zonguldak'a atıf!

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, haklarını alamayan Somalı maden işçilerinin Kırkağaç ilçesinde engellenen yürüyüşlerini destek verdi.  CHP’li Özel maden işçilerine yaptığı konuşmada Zonguldak’a da atıfta bulunarak, “Zonguldak’ta alınacak çok yol var” ifadelerini kullandı. “ALINCAK ÇOK YOL VAR” Özel yaptığı konuşmanın bir bölümünde, “Ben bu organizasyonu önemsiyorum. Bu organizasyon başarıya ulaşırsa, Soma’da yeraltına üç vardiya inen her işçi için, onun evladı için umuttur. Bu mücadele işçinin, patronun yönlendirmesiyle seçilen ve sadece patronu düşünen ve patronun menfaatleriyle kendi koltuğunu düşünen sendika anlayışını bitirir. Bu mücadele başarılı olursa Soma’da alınacak çok yol, Zonguldak’ta alınacak çok yol, Türkiye’nin dört bir yanında alınacak çok yol vardır. Şırnak’taki kaçak madene de Zonguldak’taki sömürüye de Soma’da yakılan bir ateş çare olabilir. Olağanüstü halden sonra Türkiye’de işçi sınıfının direnerek, mücadele ederek, barışçıl yollardan hak aradığı, siyasete karşı pazarlık yaptığı önemli bir mücadeleyle karşı karşıyayız. Buranın kazanımı, Türkiye’nin demokrasi kazanımı olacak. Burada her siyasi görüşten insan var. Bu annelerin hangi siyasi partiye mensup olduklarının hiçbir önemi yok. Hepimiz önce emek mücadelesinde, alınterinde, hak, hukuk adalette birleşmemiz lazım. Alın teri renksizdir, annelerin gözyaşı renksizdir. Bu işçilerimizin hakkını verin, bu mücadeleyi bir kazanımla sonuçlandıralım. İyi ki yürüyorlar, iyi ki sendikaları var, iyi ki sizler gibi dostları var. Eninde sonu bu hakkı hep beraber alacağız.” Dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, haklarını alamayan Somalı maden işçilerinin Kırkağaç ilçesinde engellenen yürüyüşlerini destek verdi.  CHP’li Özel maden işçilerine yaptığı konuşmada Zonguldak’a da atıfta bulunarak, “Zonguldak’ta alınacak çok yol var” ifadelerini kullandı.

“ALINCAK ÇOK YOL VAR”

Özel yaptığı konuşmanın bir bölümünde, “Ben bu organizasyonu önemsiyorum. Bu organizasyon başarıya ulaşırsa, Soma’da yeraltına üç vardiya inen her işçi için, onun evladı için umuttur. Bu mücadele işçinin, patronun yönlendirmesiyle seçilen ve sadece patronu düşünen ve patronun menfaatleriyle kendi koltuğunu düşünen sendika anlayışını bitirir. Bu mücadele başarılı olursa Soma’da alınacak çok yol, Zonguldak’ta alınacak çok yol, Türkiye’nin dört bir yanında alınacak çok yol vardır. Şırnak’taki kaçak madene de Zonguldak’taki sömürüye de Soma’da yakılan bir ateş çare olabilir. Olağanüstü halden sonra Türkiye’de işçi sınıfının direnerek, mücadele ederek, barışçıl yollardan hak aradığı, siyasete karşı pazarlık yaptığı önemli bir mücadeleyle karşı karşıyayız. Buranın kazanımı, Türkiye’nin demokrasi kazanımı olacak. Burada her siyasi görüşten insan var. Bu annelerin hangi siyasi partiye mensup olduklarının hiçbir önemi yok. Hepimiz önce emek mücadelesinde, alınterinde, hak, hukuk adalette birleşmemiz lazım. Alın teri renksizdir, annelerin gözyaşı renksizdir. Bu işçilerimizin hakkını verin, bu mücadeleyi bir kazanımla sonuçlandıralım. İyi ki yürüyorlar, iyi ki sendikaları var, iyi ki sizler gibi dostları var. Eninde sonu bu hakkı hep beraber alacağız.” Dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve karar67.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.