Çaycuma'dan su açıklaması!

Çaycuma 04.12.2018 - 18:29, Güncelleme: 05.11.2020 - 18:10 2915+ kez okundu.
 

Çaycuma'dan su açıklaması!

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı'dan kamuoyuna açıklama 1. Bir süredir gerek sosyal medya, gerekse fısıltı gazetesi yoluyla Çaycuma şehir şebekesinin sularında bakteri ya da mikrop olduğu, bunun da kentte salgın hastalık oluşturduğu şeklinde dayanaksız haberler dolaşmaktadır. 2. Kamuoyunda büyük bir saygınlığa sahip olan Belediyemizi yıpratma amacına yönelik şayialar, Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Laboratuvarının düzenlediği analiz raporları ile bir kez daha sonuçsuz kalmıştır. 3. Talebimiz üzerine, 30 Kasım 2018 tarihinde, Çaycuma Belediyesi Ana Deposu, Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Fen Lisesi, Yeni Belediye Binası, Çaycuma Devlet Hastanesi, Çaycuma Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile Çaycuma Askerlik Şubesi’nden su numuneleri alınarak İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Laboratuvarı’nda analizleri yapılmıştır. 4. Biri su kaynağı olan ana depo, altısı son kullanım yeri olan ve ağırlıklı olarak toplu tüketim noktalarından alınan su numunelerinin E. Koli (Koli Basili), Koliform Bakteri ve Enterokok / Fekal Streptokok yönünden mikrobiyolojik analizleri yapılmış, tamamında da hiçbir olumsuz bulguya rastlanmamıştır. 5. Zonguldak Halk Sağlığı Laboratuvarınca 7 noktanın tamamının analiz sonuçlarıyla ilgili, “Sonuçlar ve çalışılan analizler yönünden 17.02.2005 tarih ve 25370 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan İnsani Amaçlı Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmeliğe göre uygundur” şeklinde değerlendirme yapılarak, tüm şebeke suyunun sağlık açısından hiçbir tehdit oluşturmadığı teyit edilmiştir. 6. Kimi sosyal medya hesaplarında yayımlanan bulanık görünümlü su fotoğrafları, suların kesilmesiyle boşalan şebekede biriken tortuların, ilk su verilmesi sırasında oluşan tazyikle harekete geçmesi sonucunda ortaya çıkmaktadır. Bu görüntülere ülkenin her yerinde, su kesintilerinden sonra rastlamak mümkündür. 7. İlçeyi her açıdan yeniden imar edip modern bir kent ortaya çıkaran Çaycuma Belediyesi, halk sağlığını yakından ilgilendiren şehir şebeke suyu konusunda da titizlikle hareket etmekte, ilçeye içilebilir nitelikte su verilmesi konusunda hiçbir özveriden kaçınmamaktadır. 8. Vatandaşlarımızın halk sağlığını ilgilendiren her konuda dedikodu yaymaya çalışan art niyetli kişi ve çevrelere itibar etmemeleri, doğru bilgiyi Çaycuma Belediyesi, Çaycuma Kaymakamlığı ve İlçe Sağlık Müdürlüğü gibi kamu adına görev yapan kurumlardan almasını önemle rica eder, saygılar sunarım. dedi.

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı'dan kamuoyuna açıklama

1. Bir süredir gerek sosyal medya, gerekse fısıltı gazetesi yoluyla Çaycuma şehir şebekesinin sularında bakteri ya da mikrop olduğu, bunun da kentte salgın hastalık oluşturduğu şeklinde dayanaksız haberler dolaşmaktadır.

2. Kamuoyunda büyük bir saygınlığa sahip olan Belediyemizi yıpratma amacına yönelik şayialar, Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Laboratuvarının düzenlediği analiz raporları ile bir kez daha sonuçsuz kalmıştır.

3. Talebimiz üzerine, 30 Kasım 2018 tarihinde, Çaycuma Belediyesi Ana Deposu, Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Fen Lisesi, Yeni Belediye Binası, Çaycuma Devlet Hastanesi, Çaycuma Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile Çaycuma Askerlik Şubesi’nden su numuneleri alınarak İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Laboratuvarı’nda analizleri yapılmıştır.

4. Biri su kaynağı olan ana depo, altısı son kullanım yeri olan ve ağırlıklı olarak toplu tüketim noktalarından alınan su numunelerinin E. Koli (Koli Basili), Koliform Bakteri ve Enterokok / Fekal Streptokok yönünden mikrobiyolojik analizleri yapılmış, tamamında da hiçbir olumsuz bulguya rastlanmamıştır.

5. Zonguldak Halk Sağlığı Laboratuvarınca 7 noktanın tamamının analiz sonuçlarıyla ilgili, “Sonuçlar ve çalışılan analizler yönünden 17.02.2005 tarih ve 25370 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan İnsani Amaçlı Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmeliğe göre uygundur” şeklinde değerlendirme yapılarak, tüm şebeke suyunun sağlık açısından hiçbir tehdit oluşturmadığı teyit edilmiştir.

6. Kimi sosyal medya hesaplarında yayımlanan bulanık görünümlü su fotoğrafları, suların kesilmesiyle boşalan şebekede biriken tortuların, ilk su verilmesi sırasında oluşan tazyikle harekete geçmesi sonucunda ortaya çıkmaktadır. Bu görüntülere ülkenin her yerinde, su kesintilerinden sonra rastlamak mümkündür.

7. İlçeyi her açıdan yeniden imar edip modern bir kent ortaya çıkaran Çaycuma Belediyesi, halk sağlığını yakından ilgilendiren şehir şebeke suyu konusunda da titizlikle hareket etmekte, ilçeye içilebilir nitelikte su verilmesi konusunda hiçbir özveriden kaçınmamaktadır.

8. Vatandaşlarımızın halk sağlığını ilgilendiren her konuda dedikodu yaymaya çalışan art niyetli kişi ve çevrelere itibar etmemeleri, doğru bilgiyi Çaycuma Belediyesi, Çaycuma Kaymakamlığı ve İlçe Sağlık Müdürlüğü gibi kamu adına görev yapan kurumlardan almasını önemle rica eder, saygılar sunarım. dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve karar67.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.