Bu kaçıncı?

ASAYİŞ 23.09.2018 - 09:34, Güncelleme: 05.11.2020 - 18:10 2494+ kez okundu.
 

Bu kaçıncı?

Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti, yaptığı basın açıklamasından geçtiğimi günlerde haber çekimi yaparken saldırıya uğrayan İHA Muhabiri Barış Doğan’a geçmiş olsun diyerek faillere tepki gösterdi. ZGC’den yapılan açıklamada, “Gazeteci, İHA Zonguldak muhabiri Barış Doğan ve diğer haber ajansı muhabirleri, Ankara  yolu , Elvan Pazarcık mevkiin de  kaçak ocak işleten ve yasal olmayan kömür ocağında göçük  üzerine olay yerine intikal ederler. Göçük olan yer ana karayolun bir kilometre içerisinde. Göçük merkezi, ocak yolu ise orman yolu. Aynı zamanda olayın olduğu yerde AFAD ekipleri ve 112 acil servis de bulunmaktadır. Kolluk kuvvetleri ise daha henüz bölgeye ulaşmamıştır. Gazetecilik mesleğin gereği olarak kamu adına görev yaparlar ve şartlar ne olursa olsun, halkın haber alma hakkının fedakar neferleridir. Dolayısı ile gazetecilere yapılan her türlü saldırı, aslında toplumun haber alma hakkına ve basın özgürlüğüne yapılmış saldırıdır. Meslektaşlarımıza yönelik gerçekleşen bu çirkin eylemin , basın emekçisi gazetecimizin adeta linç edilmeye çalışıldığı gördük ve yaşadık. Bu linç girişimi kesinlikle  basit özür ile değil. Yapanların en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Barış Doğan ,o gün ölümden dönmüştür. Vücudunun her yerinde darp izleri mevcuttur. Başında , çenesinde ve burun kısmında ağır eziklikler mevcuttur. O gün görevde olan diğer basın mensubu  meslektaşlarımız canlarını tam bir kilometre koşarak kurtarmışlardır. Kamu görevi yapan bir mensubumuz 112 acil ambulansına sığınmıştır. Göçük esnasında olay yerinde bulunan kişi ve kişiler toplu halde şiddet ve saldırıda bulunmuşlardır. Kaçak ocak Zonguldak’ın kanayan yarasıdır. Kaçak ocak  ismi üzerinde yasal olmayan ocak üretimi demek. Ve bunun adını devlet hırsızlık olarak adlandırmıştır. Yetkililerin ve ilgilileri bu konuda göreve davet ediyoruz. ZGC genel merkezi olarak, başta Barış Doğan olmak üzere  ve orada görev yapan tüm meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz, sorumluları şiddetle kınıyor ve mutlaka caydırıcı cezalarla cezalandırılmalarını talep ediyoruz. Şikayetçi olduğumuzu da duyuruyoruz.

Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti, yaptığı basın açıklamasından geçtiğimi günlerde haber çekimi yaparken saldırıya uğrayan İHA Muhabiri Barış Doğan’a geçmiş olsun diyerek faillere tepki gösterdi. ZGC’den yapılan açıklamada, “Gazeteci, İHA Zonguldak muhabiri Barış Doğan ve diğer haber ajansı muhabirleri, Ankara  yolu , Elvan Pazarcık mevkiin de  kaçak ocak işleten ve yasal olmayan kömür ocağında göçük  üzerine olay yerine intikal ederler. Göçük olan yer ana karayolun bir kilometre içerisinde.

Göçük merkezi, ocak yolu ise orman yolu. Aynı zamanda olayın olduğu yerde AFAD ekipleri ve 112 acil servis de bulunmaktadır. Kolluk kuvvetleri ise daha henüz bölgeye ulaşmamıştır. Gazetecilik mesleğin gereği olarak kamu adına görev yaparlar ve şartlar ne olursa olsun, halkın haber alma hakkının fedakar neferleridir.

Dolayısı ile gazetecilere yapılan her türlü saldırı, aslında toplumun haber alma hakkına ve basın özgürlüğüne yapılmış saldırıdır. Meslektaşlarımıza yönelik gerçekleşen bu çirkin eylemin , basın emekçisi gazetecimizin adeta linç edilmeye çalışıldığı gördük ve yaşadık. Bu linç girişimi kesinlikle  basit özür ile değil. Yapanların en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz.

Barış Doğan ,o gün ölümden dönmüştür. Vücudunun her yerinde darp izleri mevcuttur. Başında , çenesinde ve burun kısmında ağır eziklikler mevcuttur. O gün görevde olan diğer basın mensubu  meslektaşlarımız canlarını tam bir kilometre koşarak kurtarmışlardır. Kamu görevi yapan bir mensubumuz 112 acil ambulansına sığınmıştır. Göçük esnasında olay yerinde bulunan kişi ve kişiler toplu halde şiddet ve saldırıda bulunmuşlardır.

Kaçak ocak Zonguldak’ın kanayan yarasıdır. Kaçak ocak  ismi üzerinde yasal olmayan ocak üretimi demek. Ve bunun adını devlet hırsızlık olarak adlandırmıştır. Yetkililerin ve ilgilileri bu konuda göreve davet ediyoruz.

ZGC genel merkezi olarak, başta Barış Doğan olmak üzere  ve orada görev yapan tüm meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz, sorumluları şiddetle kınıyor ve mutlaka caydırıcı cezalarla cezalandırılmalarını talep ediyoruz. Şikayetçi olduğumuzu da duyuruyoruz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve karar67.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.