Başkan Pulat'tan kutlama mesajı

19.06.2020 - 13:04, Güncelleme: 05.11.2020 - 18:11 2840+ kez okundu.
 

Başkan Pulat'tan kutlama mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak İl Başkanı Murat Pulat Zonguldak’ın düşman işgalinden kurtuluşu yayımladığı mesaj ile kutladı.   Başkan Pulat kutlama mesajında; 21 Haziran Zonguldak için Fransız güçlerine karşı verilen kurtuluş mücadelesinin zaferi ve kentimizin ekonomisinin temel taşı olan ilimizin var oluş sebebi taşkömürü bulan Uzunmehmet’i andığımız gündür. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının başlatmış olduğu özgürlük mücadelesi ile 99 yıl önce ilimiz Fransız işgalinden kurtulmuştur. Uzunmehmet’in kömürü bulmasıyla ilimiz önemli yere sahip olmuş ve ülke sanayisinin kalkınması ve madencilik sektörünün gelişmesinde önemli görev üstlenerek madencilik tarihinin başlangıcı olmuştur. Bu duygu ve  düşüncelerimle Zonguldak’ımızı Cumhuriyetin ilk ili unvanı ile taçlandıran başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile taşkömürü bularak ilimizin kalkınmasını sağlayan Uzunmehmet’i ve  yaşamlarını yitiren madencilerimizi saygı ve minnetle anıyorum.            

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak İl Başkanı Murat Pulat Zonguldak’ın düşman işgalinden kurtuluşu yayımladığı mesaj ile kutladı.

 

Başkan Pulat kutlama mesajında;

21 Haziran Zonguldak için Fransız güçlerine karşı verilen kurtuluş mücadelesinin zaferi ve kentimizin ekonomisinin temel taşı olan ilimizin var oluş sebebi taşkömürü bulan Uzunmehmet’i andığımız gündür.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının başlatmış olduğu özgürlük mücadelesi ile 99 yıl önce ilimiz Fransız işgalinden kurtulmuştur.

Uzunmehmet’in kömürü bulmasıyla ilimiz önemli yere sahip olmuş ve ülke sanayisinin kalkınması ve madencilik sektörünün gelişmesinde önemli görev üstlenerek madencilik tarihinin başlangıcı olmuştur.

Bu duygu ve  düşüncelerimle Zonguldak’ımızı Cumhuriyetin ilk ili unvanı ile taçlandıran başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile taşkömürü bularak ilimizin kalkınmasını sağlayan Uzunmehmet’i ve  yaşamlarını yitiren madencilerimizi saygı ve minnetle anıyorum.

 

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve karar67.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.