Bacıoğlu kutladı!

Zonguldak 01.10.2018 - 18:42, Güncelleme: 05.11.2020 - 18:10 2259+ kez okundu.
 

Bacıoğlu kutladı!

Türkiye Kamu Sen İl Başkanı Kadir Bacıoğlu, Yaşlılar Haftasını kutladı. Bacıoğlu açıklamasında, “İnsanların “Yaşlı Sağlığı” konusunda bilinçlendirilmesi ile sağlık ve sosyal açıdan yaşam standartlarının yükseltilmesine dikkat çekmek amacıyla; Birleşmiş Milletler,  1990 yılında aldığı bir kararla 1 Ekim tarihini Dünya Yaşlılar Günü ilan etmiştir. Son yıllarda yaşlı nüfusunda meydana gelen artışlara paralel olarak, yaşlıların yaşadığı sağlık sorunlarında toplumun bilinçlendirilmesi ve yaşlılarımızın daha çok hatırlanması için ülkemizde de kutlanmaktadır. Ülkemizin ilerlemesinde, gelişmesinde vermiş oldukları emeklerin bilincinde olarak yaşlılarımızın, kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak genç nesillerin ve devletimizin öncelikli görevleri arasındadır. Yaşlısına, özürlüsüne, muhtacına, yeterince kaynak ayıramamış bir devletin medeniyeti, gelişmişliği söz konusu olamaz.   Yaşlılarımızın toplum içerisinde daha saygın olmaları ve hayatlarını daha rahat, daha mutlu sürdürmeleri için her türlü tedbiri almaya mecbur olan devletimiz, sosyal güvenlik şemsiyesini genişleterek bakım, barınma ve sağlık sorunlarının çözülmesi için gereken düzenlemeleri yapmalıdır. Her yaş döneminin kendine has özellikleri ve güzellikleri vardır. Yaşlanmak her şeyden elini çekip, bir kenarda ölümü beklemek anlamına gelmiyor. İnsan hangi yaş döneminde olursa olsun yapacağı güzel ve hayırlı şeyler vardır. Yaşlılarımız yeni nesillerin önünde canlı örnekler, evlerimizin bereketi, ışığıdır. Dahası varlığı şerefimiz olan yaşlıları kaybedince arkasından gözyaşı dökmeden kıymeti bilinmeli ve onlara htirilmelidir. “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın”  diyen ecdadımızın öğütünden yola çıkarak gencinden yaşlısına kadar bütün vatandaşlarımıza gözümüz gibi bakalım… Yarın çok geç olabilir…Türkiye Kamu-Sen Yaşlılarımızın  “Yaşlılar Günü”nü  kutlar, saygı ve  hürmetlerimizi sunarım” dedi.

Türkiye Kamu Sen İl Başkanı Kadir Bacıoğlu, Yaşlılar Haftasını kutladı. Bacıoğlu açıklamasında, “İnsanların “Yaşlı Sağlığı” konusunda bilinçlendirilmesi ile sağlık ve sosyal açıdan yaşam standartlarının yükseltilmesine dikkat çekmek amacıyla; Birleşmiş Milletler,  1990 yılında aldığı bir kararla 1 Ekim tarihini Dünya Yaşlılar Günü ilan etmiştir. Son yıllarda yaşlı nüfusunda meydana gelen artışlara paralel olarak, yaşlıların yaşadığı sağlık sorunlarında toplumun bilinçlendirilmesi ve yaşlılarımızın daha çok hatırlanması için ülkemizde de kutlanmaktadır. Ülkemizin ilerlemesinde, gelişmesinde vermiş oldukları emeklerin bilincinde olarak yaşlılarımızın, kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak genç nesillerin ve devletimizin öncelikli görevleri arasındadır. Yaşlısına, özürlüsüne, muhtacına, yeterince kaynak ayıramamış bir devletin medeniyeti, gelişmişliği söz konusu olamaz.   Yaşlılarımızın toplum içerisinde daha saygın olmaları ve hayatlarını daha rahat, daha mutlu sürdürmeleri için her türlü tedbiri almaya mecbur olan devletimiz, sosyal güvenlik şemsiyesini genişleterek bakım, barınma ve sağlık sorunlarının çözülmesi için gereken düzenlemeleri yapmalıdır.

Her yaş döneminin kendine has özellikleri ve güzellikleri vardır. Yaşlanmak her şeyden elini çekip, bir kenarda ölümü beklemek anlamına gelmiyor. İnsan hangi yaş döneminde olursa olsun yapacağı güzel ve hayırlı şeyler vardır. Yaşlılarımız yeni nesillerin önünde canlı örnekler, evlerimizin bereketi, ışığıdır. Dahası varlığı şerefimiz olan yaşlıları kaybedince arkasından gözyaşı dökmeden kıymeti bilinmeli ve onlara htirilmelidir.

“İnsanı yaşat ki devlet yaşasın”  diyen ecdadımızın öğütünden yola çıkarak gencinden yaşlısına kadar bütün vatandaşlarımıza gözümüz gibi bakalım… Yarın çok geç olabilir…Türkiye Kamu-Sen Yaşlılarımızın  “Yaşlılar Günü”nü  kutlar, saygı ve  hürmetlerimizi sunarım” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve karar67.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.