Adım atılmış olması memnuniyet verici

10.07.2020 - 17:20, Güncelleme: 05.11.2020 - 18:11 2230+ kez okundu.
 

Adım atılmış olması memnuniyet verici

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Kilimli Sahil Yolunda başlayan bakım ve onarım çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Milletvekili, yolun mevcut durumunun iyileştirilmesi için düzenlemelerin yapılması konusunu geçtiğimiz günlerde Meclis gündemine taşımış, verdiği önergelerin yanı sıra Karayolları 15. Bölge Müdürü Yüksel Oğuzhan ile bir görüşme gerçekleştirmişti. Yavuzyılmaz, bu girişim ve temaslarının ardından dün itibariyle bakım ve onarım çalışmaları başlayan yolla ilgili açıklamalarda bulunarak, “Bakım onarım ve kısmi tadilatları içeren bu çalışmalar için geç kalınmış olsa da, adım atılmış olması memnuniyet vericidir” dedi.  Milletvekili, konuyla ilgili olarak bugün Karayolları Bölge Müdürü ile tekrar görüştüğünü belirterek, çalışma hakkında şu açıklamalarda bulundu. “ Kilimli – Uzunkum arasındaki ulaşımı büyük ölçüde kolaylaştıran Kilimli Sahil Yolu, fırtınalardan gördüğü zararlar nedeniyle ulaşıma kapatılmış, yolun kısmi olarak da olsa açılabileceği yönündeki çağrılarımızın ardından tek taraflı bölünmüş yol olarak kullanıma açılmıştı. Ancak, geçici olarak hizmette olan sahil yolu 2018 yılında girişimlerimizin ardından gerçekleşen kısmi onarımın haricinde hiçbir bakıma tabi tutulmamıştı. Yolun genelinde ve özellikle tünel kısmında ışıklandırma olmadığı gibi, uyarıcı levhalar gelişi güzel sabitlenmiş, birçoğu eksik, mevcutlar eğik ve yerinden çıkmış durumda. Yolun bazı kesimlerinde hafriyat atıkları, etrafa saçılmış taşlar ve yolun kenarındaki kapağı olmayan mazgallar, çukurlar ve kirlilik adeta tehlikeye davetiye çıkartmakta idi. Yoldaki güvenlik sorunları ve yolun tamamlanma süresi hakkında Ulaştırma ve Altyapı Bakanına verdiğimiz yazılı soru önergesine 06.05.2020 tarihinde Bakanlıkça dönülen yanıtta; yolun yapımının yolun güzergâhında bulunan tünellerin yapım işlerinin tamamlanmasına bağlandığı, ilgili çalışmaların ardından bir bütün halinde 2021 yılı içeresinde hizmete açılacağı bildirilmişti. Yani Bakanlık bekleyin dedi ancak yolu hem açık tutup hem iyileştirme çalışmalarına başlamak için beklemeye gerek yoktu.  Bu nedenle, her ne kadar yolun yapımı, güzergâhı üzerinde bulunan diğer işlerle bir bütün halinde tamamlanmasına bağlansa da, o tarihe kadar açık olan kısmında, bakım onarım ve trafik güvenliği yönünden düzenlemelerin yapılmasını hem Bakanlıktan ve Karayolları 15. Bölge Müdüründen istedik. Bakım onarım ve kısmi tadilatları içeren bu çalışmalar için geç kalınmış olsa da, bugün itibariyle adım atılmış olması memnuniyet vericidir. Yoldaki eksikliklerin tamamlanması süreçlerinin takipçisi olmaya devam edeceğiz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Kilimli Sahil Yolunda başlayan bakım ve onarım çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Milletvekili, yolun mevcut durumunun iyileştirilmesi için düzenlemelerin yapılması konusunu geçtiğimiz günlerde Meclis gündemine taşımış, verdiği önergelerin yanı sıra Karayolları 15. Bölge Müdürü Yüksel Oğuzhan ile bir görüşme gerçekleştirmişti.

Yavuzyılmaz, bu girişim ve temaslarının ardından dün itibariyle bakım ve onarım çalışmaları başlayan yolla ilgili açıklamalarda bulunarak, “Bakım onarım ve kısmi tadilatları içeren bu çalışmalar için geç kalınmış olsa da, adım atılmış olması memnuniyet vericidir” dedi. 

Milletvekili, konuyla ilgili olarak bugün Karayolları Bölge Müdürü ile tekrar görüştüğünü belirterek, çalışma hakkında şu açıklamalarda bulundu.

“ Kilimli – Uzunkum arasındaki ulaşımı büyük ölçüde kolaylaştıran Kilimli Sahil Yolu, fırtınalardan gördüğü zararlar nedeniyle ulaşıma kapatılmış, yolun kısmi olarak da olsa açılabileceği yönündeki çağrılarımızın ardından tek taraflı bölünmüş yol olarak kullanıma açılmıştı. Ancak, geçici olarak hizmette olan sahil yolu 2018 yılında girişimlerimizin ardından gerçekleşen kısmi onarımın haricinde hiçbir bakıma tabi tutulmamıştı. Yolun genelinde ve özellikle tünel kısmında ışıklandırma olmadığı gibi, uyarıcı levhalar gelişi güzel sabitlenmiş, birçoğu eksik, mevcutlar eğik ve yerinden çıkmış durumda. Yolun bazı kesimlerinde hafriyat atıkları, etrafa saçılmış taşlar ve yolun kenarındaki kapağı olmayan mazgallar, çukurlar ve kirlilik adeta tehlikeye davetiye çıkartmakta idi.

Yoldaki güvenlik sorunları ve yolun tamamlanma süresi hakkında Ulaştırma ve Altyapı Bakanına verdiğimiz yazılı soru önergesine 06.05.2020 tarihinde Bakanlıkça dönülen yanıtta; yolun yapımının yolun güzergâhında bulunan tünellerin yapım işlerinin tamamlanmasına bağlandığı, ilgili çalışmaların ardından bir bütün halinde 2021 yılı içeresinde hizmete açılacağı bildirilmişti. Yani Bakanlık bekleyin dedi ancak yolu hem açık tutup hem iyileştirme çalışmalarına başlamak için beklemeye gerek yoktu. 

Bu nedenle, her ne kadar yolun yapımı, güzergâhı üzerinde bulunan diğer işlerle bir bütün halinde tamamlanmasına bağlansa da, o tarihe kadar açık olan kısmında, bakım onarım ve trafik güvenliği yönünden düzenlemelerin yapılmasını hem Bakanlıktan ve Karayolları 15. Bölge Müdüründen istedik.

Bakım onarım ve kısmi tadilatları içeren bu çalışmalar için geç kalınmış olsa da,

bugün itibariyle adım atılmış olması memnuniyet vericidir. Yoldaki eksikliklerin tamamlanması süreçlerinin takipçisi olmaya devam edeceğiz”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve karar67.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.